Startsida

Historia

Utställningen

Vägbeskrivning

Kontakt

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Visa Bennebols Bruk på en större karta

 

Vägen till Bennebol


GPS-koordinater
Lat:N 59º 57.413' Long: E 018º 21.931' alternativt X= 6651403 Y= 1643032

Via Knutby (väg 282)
Enklast uttryckt ligger Bennebols bruk 1 mil från Knutby. Du tar Bladåkersvägen (väg 675) mot Gimo, kör 4 km till en Bennebolsskyltad avtagsväg till höger. Det är en skogsväg, efter 4 km kommer du till Vällnora, vars masugn reser sig som ett grekiskt tempel vid vägen, åk ytterligare 2 km och du är i Bennebol.

Via Hallstaviksvägen
Kommer du från Uppsala tar du av till höger mot Knutby, kör ca 5 km till den Bennebolsskyltade avtagsvägen in i skogen. Kommer du från Hallstavikshållet tar du av till vänster in i skogen mot Bennebol, det är skyltat. Du kör 6 km skogsväg och så är du vid Bennebols bruk.

Upplandsleden
Ett annat sätt att ta sig till Bennebols bruk är via Upplandsleden. En härlig promenadväg. Man parkerar bilen i Knutby och följer Upplandsledens orange pilar; vandrar norrut, förbi Hosjön, en bad- och fågelsjö strax norr om Knutby, fortsätter därefter genom skogen till Norrsjön, kommer fram till Vällnoras bruksmiljö, gör en avstickare till den gamla fornborgen och vidare på landsvägen till Bennebol.

Buss
Man kan även ta bussen från Uppsala till Knutby, följa Upplandsledens orange pilar till Bennebol och sedan fortsätta leden (etapp 4 Knutby-Kobol, 13 km) eller skogsvägen till Fyrväpplingens sportfiskområde för att sedan nå stora landsvägen från Hallstavik och ta bussen tillbaka till Uppsala.